Zaklada "Čujem, Vjerujem, Vidim"

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim je proizišla iz projekta Soba susreta, autora i urednika Mirka Hrkača, tijekom kojeg je snimljena Zvučna Biblija na hrvatskom jeziku za potrebe slijepih i drugih osoba koje ne mogu koristiti standardni tisak.
Svrha Zaklade je:
– pomoć mladima na edukaciji,
– pomoć mladima, djeci i studentima s invaliditetom na edukaciji,
– promicanje cjeloživotnog obrazovanja,
– omogućavanje pristupa literaturi slijepim i drugim osobama koje same ne mogu koristiti standardni tisak (digitalizacijom tiskanog sadržaja, snimanjem zvučnih zapisa i ispisom na brajici).

Saznajte više o nama...

Knjižnica "Čujem, Vjerujem, Vidim"

Zvučna knjižnica je specijalna knjižnica u sastavu zaklade Čujem, vjerujem, vidim. Knjižnica Čujem, vjerujem, vidim osnovana je s ciljem pružanja knjižničnih usluga slijepim i slabovidnim osobama, osobama s drugim oštećenjima vida i perceptivnim poteškoćama te onima koji zbog invaliditeta nisu u stanju držati knjigu ili rukovati njome, ili fokusirati, ili pomicati oči u mjeri u kojoj bi se omogućilo čitanje.

Posjetite knjižnicu "Čujem, Vjerujem, Vidim"

Humanitarna udruga "Čujem, Vjerujem, Vidim"

Djelatnosti Udruge su:
- pomoć mladima na edukaciji,
- pomoć mladima, djeci i studentima s invaliditetom na edukaciji,
- promicanje cjeloživotnog obrazovanja i volonterstva,
- pružanje psiho-socijalne, pedagoške, edukacijsko-rehabilitacijske i duhovne pomoći osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima,
- poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te članova njihovih obitelji,
- omogućavanje pristupa literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati te osobama s teškoćama i poremećajima sposobnosti čitanja.

Saznajte više o udruzi...