Mogu, znam, hoću

Doživljaj ljubavi i očekivanja

Opraštanje i zdravlje

Etika i utilitarizam

Izbor životnog supružnika

Posvješćivanje sebičnosti i straha na individualnoj razini i poticaj za promjenom

Emocionalna inteligencija

Estetika i manjak vrijednosti

Smisao života

U potrazi za vjerom

Anđeli s nama

RAZMJENA NJEŽNOSTI U KONTEKSTU KRŠĆANSKE ANTROPOLOGIJE

Islam u Europi

Uskrs i Duhovi

Invaliditet na filmu

Dijalog teologije i znanosti

Projekt ‘Mogu Znam i Hoću’ zamišljen je tako da se sastoji od iskustveno-edukativnih susreta usmjerenih na poticanje mladih s invaliditetom i mladih bez invaliditeta kako bi proširili svoje vidike u religijskom i etičkom smjeru kroz neformalnu edukaciju, da spoznaju i ostvare svoje mogućnosti kroz mrđusobnu interakciju.

Naglasak je na poticanju mladih s invaliditetom da se otvore, sklapaju prijateljstva, prošire krug ljudi i izmjenjuju iskustva s drugim mladima i tako budu prihvaćeni kao vrijedni, sposobni i ravnopravni članovi društva, jer zaslužuju biti prihvaćeni i sudjelovati u društvu.

Susreti sa religijskim predznakom usmjereni su na neformalnu edukaciju o religijskim temama uz razmatranje različitih pristupa religiji – iz sociološkog, psihološkog, filozofskog gledišta.

Susreti sa etičkim predznakom usmjereni su na neformalnu edukaciju o različitim etičkim pitanjima s područja medicine, morala, religije i društva, a uz to bi se razmatrale temeljne čežnje čovjeka i vrijednosti koje etika obuhvaća.

Neke od tema su: odnos moralnosti i sreće; važnost estetike i manjak vrijednosti u društvu; doživljaj ljubavi i očekivanja; emocionalna i duhovna inteligencija u poslu; izbor partnera; opraštanje i zdravlje itd.